COACHING OP AFSTAND

Wat? Huiswerkcoaching op afstand

Voor wie? Bovenbouwleerlingen die moeite hebben met plannen

Wanneer? Elke vrijdagmiddag.

Prijs? €95,- per maand (en eenmalig €25,- voor planner)

 

Wat is huiswerkcoaching op afstand?

‘Huiswerkcoaching op afstand’ is geschikt voor leerlingen uit de hogere leerjaren die de discipline hebben om thuis te studeren, maar toch een steuntje in de rug nodig hebben wat betreft plannen. Leerlingen die té vaak de dag voor een toets of schoolexamenweek er achter komen dat ze nog van alles moeten doen. Of werkstukken niet op tijd inleveren door een gebrek aan planning en structuur. Deze leerlingen kunnen wij helpen!

Plannen

Iedere week komt de leerling ca. een half uur op de vrijdag naar HCH/HCN om een planning voor het weekend én de komende week te maken. Er worden afspraken gemaakt wanneer de leerling tijd besteedt aan huiswerk, overhoringen en toetsen en wat de leerling precies gaat doen. Deze planning wordt overzichtelijk in een papieren planner geschreven. Vervolgens kan de leerling alvast beginnen met de uitvoering op HCH/HCN, maar dat hoeft niet. Als de leerling liever aan het weekend wil beginnen, is dat ook goed. Belangrijkste is dat er een planning wordt gemaakt!

Evalueren

De volgende vrijdag begint met de week-evaluatie. De volgende punten worden dan doorgenomen:

  • Hoe is de zelfstudie verlopen?
  • Is al het geplande werk gedaan?
  • Klopte de van te voren geplande tijd?
  • Welke cijfers zijn er gehaald?
  • Is de studie mee- of tegengevallen?
  • Moet de planning worden bijgesteld?

En vervolgens wordt natuurlijk de planning voor de volgende week weer gemaakt.

Motivatie

De leerling denkt actief mee over zijn of haar resultaten en werkwijze. Zo blijft de leerling zelf verantwoordelijk en gemotiveerd.

Begeleiding

Er is in de week één contactmoment op de vrijdag. Naast dit contactmoment is telefonisch contact met HCH/HCN altijd mogelijk. Maar ook buiten de contactmomenten kan de leerling met studietechnische of vakinhoudelijke vragen altijd terecht op HCH/HCN. Na telefonische aankondiging worden hiertoe dan ca.15 minuten uitgetrokken waarbinnen de problemen kunnen worden opgelost.

Tarieven

Huiswerkcoaching op afstand kent een tarief van €95,- per maand. Daarnaast wordt er éénmalig €25,- gerekend voor de papieren planner (deze wordt dan ook uw bezit).