Voor de leerling

Om je gerust te stellen:

  • Je hoeft je mobieltje niet in te leveren.
  • Je hoeft niet langer op HCH/HCN te blijven dan nodig.
  • We zijn in de vakanties zoveel mogelijk gesloten.

Zo, dan valt huiswerkbegeleiding ineens wel mee, toch?

Mobieltje

Weet je ook waarom we je mobieltje niet innemen? Omdat je mobieltje zo vergroeid is met je (toekomstige) leven dat wij dat niet eerlijk zouden vinden. Toegegeven, dat geklets met je vrienden leidt behoorlijk af van het huiswerk maken en daar zullen we ook goed opletten. En desnoods ingrijpen. Maar je mobiel is veel meer dan alleen een gezellige chatbox: Je klasgenoten (inclusief de mentor) houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes over huiswerk en toetsen, je leraar stelt nakijkbladen en opdrachten beschikbaar en je luistert tijdens het maakwerk ook je muziek op je rechthoekige vriend. Sommige docenten sturen zelfs filmpjes met uitleg rond via whats-app. En ook belangrijk: Je vader/moeder vraagt op een gegeven moment in de gezinsapp wie er nog thuis komt eten of dat de training eerder/later is.

Omgaan met je mobiel tijdens het huiswerk maken is een nuttige vaardigheid die we je graag leren. Je zal namelijk nog je hele leven zo’n apparaatje bij je hebben, dus is het belangrijk om daar goed mee om te leren gaan. Mocht je nou echt teveel afgeleid raken en echt teveel met je vrienden kletsen, dan hebben we gelukkig wel manieren om je daarvan af te houden.

Niet langer op HCH/HCN dan nodig

Als je binnenkomt bij ons, spreken we goed af wat je gaat doen. Daarbij houden we er rekening mee dat je ook nog wel andere dingen te doen hebt op een dag, zoals voetbal/hockey/andere hobby’s. We vinden het heel belangrijk dat je dat zoveel mogelijk doet, want een frisse leerling is een succesvolle leerling (en andersom). Huiswerk maken is nuttig, belangrijk en blablabla, maar je andere hobby’s verdienen net zoveel tijd!

In de vakantie gesloten

Vakantie! Daar heb je naar uitgekeken! Je hebt hard gewerkt, dus de vakantie is ook echt nodig om weer bij te komen. Het liefst zien we dat je vooral niét met school bezig bent. Dan kun je na de vakantie weer uitgerust en vrolijk aan de slag! Soms kan dat helaas niet en moet er toch wat gebeuren, bijvoorbeeld omdat er vlak ná de vakantie alweer een toetsweek wacht. Dan helpen we je om het leerwerk zo te plannen, dat je én zoveel mogelijk vakantie-tijd overhoudt, én genoeg leert voor de toetsweek.